Omgevingsvisie

Hoe ziet Bergen er uit in 2050?

Wij zijn trots op Bergen en willen dat Bergen ook in de toekomst aantrekkelijk blijft om te wonen, werken en recreëren. Daarom schrijven we op wat voor gemeente we willen zijn. We noemen dit onze omgevingsvisie.

De omgevingsvisie schetst het toekomstbeeld voor de gemeente Bergen. Het geeft antwoord op de vraag: hoe willen we dat de gemeente er in de toekomst uitziet. Maar ook hoe we daarvoor zorgen: wat zijn de acties en speerpunten. Heel belangrijk hierbij is ook wat we willen behouden in de toekomst.

Waarden en speerpunten verzameld

Voor de zomer heeft u al op verschillende manieren meegedacht. Alle reacties hebben we verwerkt. We hebben nu in beeld wat de waarden, speerpunten en dilema's zijn.

  bekijk de waarden en speerpunten (link naar externe webite)  

Nieuwe bewonersavonen in november en december

Nu willen we met u in gesprek of we de waarden en speerpunten goed in beeld hebben. En hoe gaan we om met de dilema's? Welke keuzes kunnen we maken? Dit zijn de belangrijke vragen om samen de omgevingsvisie te maken.

We organiseren digitale bijeenkomsten. De bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur tot uiterlijk 22.00 uur. We doen dit per deelgebied. U kunt meedoen op:

  • Schoorl en omgeving: maandag 30 november (opgeven uiterlijk 27 november)
  • Bergen en omgeving: donderdag 3 december (opgeven uiterlijk 1 december)
  • De Egmonden: woensdag 9 december (opgeven uiterlijk 7 december)

Meld u aan via de button hieronder. Na aanmelding ontvangt u meer informatie over de online bijeenkomst en hoe u op de avond kunt meedoen.

Meld u hier aan voor een van de inwonersbijeenkomsten

 

 

 

 

 

Cookie-instellingen