Dorp met pit: een wandeling door Egmond-Binnen

Olga de Wit April 11, 2017 595 keer bekeken 0 comments

Vrijdag 7 april werd Edelgard Henke, inwoonster van Egmond-Binnen blij verrast in de Thuiskamer met het eerste gedrukte exemplaar van de wandelroute ‘Dorp met pit’. Deze wandelroute door Egmond-Binnen is uitgestippeld door Edelgard zelf. Want Egmond-Binnen, dat is haar ware liefde .

‘Ik hou van Egmond-Binnen. Toen ik 27 jaar geleden naar Nederland kwam was dit mijn eerste thuishaven. En nu weer. Gaat u met mij mee een rondwandeling maken? Ervaar zelf de charmes van dit kleine juweel! Edelgard Henke.’

Hiermee begint de folder ‘Dorp met pit’. Het geeft aan hoeveel Edelgard houdt van dit prachtige dorp en dit wilde zij graag delen. Daarom kwam Edelgard met haar idee, een wandelroute door Egmond-Binnen, naar de Thuiskamer in 2016.

De Thuiskamer
De Thuiskamer in Egmond-Binnen is in 2016 opgericht door de gemeente. Het doel van de Thuiskamer is dat bestuurders en medewerkers samen met inwoners kijken hoe ideeën werkelijkheid kunnen worden. De gemeente ondersteunt daar waar nodig is, maar het initiatief blijft bij de initiatiefnemers. Zo is het idee van Edelgard, in samenwerking met de Thuiskamer tot stand gekomen.

De wandeling
De wandeling start en eindigt bij de Sint-Adelbertabdij in Egmond-Binnen en duurt ongeveer 1,5 uur. Het brengt u langs de vele mooie plekjes die Egmond-Binnen te bieden heeft. De wandelroutes zijn op diverse punten in Egmond-Binnen (gratis) te verkrijgen. Ze liggen onder andere in de Thuiskamer (Herenweg 72C), de Sint-Adelbertabdij (Abdijlaan 27) en dorpshuis de Schulp (Visweg 45).

Meer informatie
Wilt u meer informatie? Stuur dan een e-mail naar: thuiskamer@bergen-nh.nl.

0  Comments